Et truquem

  7h-13h | 15h-18h

  He llegit, he entès i estic d'acord amb la Política de Privacitat de la web.

  Accepto rebre comunicacions de Vallesana.

  Quins permisos es necessiten per conduir Maquinària Pesada?

  El carnet de conduir és el principal document requerit per poder circular al volant de qualsevol vehicle. Tanmateix, quan es tracta de maquinària pesant es requereixen molts més coneixements i fins i tot un curs de manipulació d’aquest tipus de vehicles i, per tant, requereixen un carnet diferent del que s’exigeix ​​per a cotxes turístics. Si estàs interessat a formar-te com a operari de maquinària pesada, al bloc de Vallesana Maquinaria t’expliquem què has de fer i quin carnet has de tramitar a continuació.

  Tipus de permisos:

  El Reglament General de conductors RD 818/2009 és la normativa que regula els diferents permisos de conduir que hi ha al nostre país. En base a aquesta normativa, expliquem els següent:

  • Tot aquell conductor que va obtenir el permís de classe B abans del 8 de desembre del 2009, està autoritzat per conduir maquinària especial no agrícola, la velocitat del qual no superi els 40 km/h.
  • Els que van aconseguir el seu permís després d’aquesta data, hauran d’obtenir el permís classe C1 (fins a 7.500kg) o classe C (superen 7.500kg), depenent de la massa del vehicle que hagin de conduir.

  Habitualment les empreses sol·liciten que l’operari tingui el permís de classe C, independentment de la massa de la màquina que manejarà. I si es tracta de vehicles articulats, per poder-los manejar caldrà tenir el carnet C+E que permet conduir entre altres: tràilers, camions amb remolc, cap retractora…

  Tot i això, tenir el carnet adequat no és l’únic requisit que s’ha de complir per manejar maquinària d’aquest tipus. En tractar-se de vehicles perillosos, els operaris han de conèixer molt bé la normativa determinada per fer servir correctament cada maquinària.

  Per aquest motiu, és molt important informar-se correctament sobre les especificacions de cada tipus de màquines: grues, plataformes elevadores, pales carregadores… i formar-se adequadament per adquirir una sèrie de coneixements específics previs (sobre legislació, estàndards de seguretat i salut laboral, procediments…)

  L’adquisició d’aquesta formació pertinent sobre la maquinària que s’utilitzarà es fa a través de cursos addicionals.

  Per exemple, segons la LPRL, per conduir maquinària de moviment de terres, els conductors hauran de tenir obligatòriament el títol d’Operador de Maquinària per a Moviment de Terres.

  Formació a Vallesana

  Amb la formació de Maquinària de Moviment de Terres a Vallesana, podem ajudar-te a aconseguir una formació que compleix les exigències legals que es contemplen en el marc de la Llei de Prevenció de Riscos Laborals (LPRL).

  Pots consultar amb el nostre equip les properes convocatòries. També fem formacions a empreses.  Shopping cart0
  There are no products in the cart!
  Continue shopping