Et truquem

  7h-13h | 15h-18h

  He llegit, he entès i estic d'acord amb la Política de Privacitat de la web.

  Diferències entre l’obra pública i l’obra civil

  Sembla senzill, però a vegades tenim dubtes per determinar les diferències entre una obra pública i una obra civil. Generalment, les obres són en si de molts tipus: d’edificació, d’infraestructures, o de construcció general. Per explicar-te les principals diferències, haurem de començar pel principi.

  Una obra és una acció realitzada per l’ésser humà, en el sector de la construcció, és qualsevol procés d’edificació o construcció d’una infraestructura. Per diferenciar entre una obra pública i una obra civil, el primer que s’ha de tenir en compte és que el nom “civil” fa referència al fet que pertany als ciutadans o a la ciutat: per tant, el concepte obra civil està vinculat al desenvolupament d’infraestructures per a la població.

  Què és una obra civil?

  Per no anar més enllà i entendre-ho de manera clara, les obres civils són aquelles que es desenvolupen amb infraestructures que van dirigides a la població, com hem mencionat anteriorment. Els treballs d’obra civil es desenvolupen en diversos àmbits:

  • L’urbanisme i l’ordenació del territori, enginyeria de la ciutat, enginyeria del transport i infraestructures viàries (carreteres, autopistes, infraestructures ferroviàries, portuàries i aeroportuàries, etc.)
  • Enginyeria hidràulica i energètica (vinculada a l’execució d’obres relacionades amb l’aigua, ponts, presses, clavegueram de les ciutats, Canals pel transport d’aigües, sistemes de depuració, instal·lacions productores d’energia, etc.)
  • Enginyeria geotècnica, enginyeria estructural… i altres.

  Què és una obra pública?

  L’obra pública engloba tots aquells treballs de construcció que han sigut planificats i implementats per l’administració del Govern. S’inclouen les infraestructures del transport (públic), les infraestructures hidràuliques públiques, els carrers, els parcs, l’enllumenat públic i els edificis públics del tall sanitari, educatiu o oficines, entre altres.

  En definitiva, totes aquelles obres que van dirigides a proporcionar serveis als ciutadans i que es paguen amb diners públics, és a dir, amb els impostos.

  Com es pot comprovar, els termes definits anteriorment, en moltes ocasions, tenen relació entre si.

  Quines són les principals diferències entre obra civil i obra pública?

  A les definicions que hem posat, podem arribar a una certa confusió. I és que hi ha projectes d’obra civil que, per la manera de posar-se en marxa, també podrien arribar a tenir en compte conceptes de l’obra pública. No us preocupeu, perquè hi ha construccions que, a més de ser civils, també són públiques. Tots dos territoris poden tenir la seva pròpia importància.

  Resumirem les diferències i similituds d’una manera molt senzilla. Hem de dir que l’obra pública sempre és civil, ja que engloben tots els serveis que estaran a disposició dels ciutadans, encara que serà a través del Govern. Això sí, una obra civil no sempre és pública.

  D’altra banda, una obra civil pot ser una obra privada, perquè es planifica i s’executa per una entitat o persona que no forma part del Govern o, altrament dit, que no és governamental. En general, aquest tipus d’obres tenen un cert benefici sobre els propietaris de les edificacions, per la qual cosa s’engega diners privats per tal de donar compte dels moviments que s’executaran.

  Posarem un exemple molt interessant que ens ajudarà a entendre les diferències entre els dos conceptes de què estem parlant. Mirem cap a les autopistes, és a dir, al sistema de carreteres que hi ha al país, i sobre les quals de vegades cal pagar un peatge, per tal de poder ser usades. Aquest tipus d’instal·lacions generalment es posen en marxa per part del Govern, encara que la seva gestió forma part d’un organisme privat. D’una banda, parlem d’una infraestructura pública (obra pública) i, d’altra banda, de la gestió d’una entitat privada (obra civil). Com es pot comprovar, els dos conceptes de vegades xoquen entre si. 

  A Vallesana Maquinària disposem d’un parc de lloguer amb diferents màquines per fer treballs tant per a l’obra pública com per a l’obra civil. En tot cas, les nostres màquines s’adapten a la perfecció. Consulta’n la disponibilitat!  Shopping cart0
  There are no products in the cart!
  Continue shopping